Vi älskar snabbnudlar
och har konsumerat ett överflöd under vår livstid!
Fördelarna med snabbnudlar är rätt uppenbara. Det går snabbt och är billigt!
Men vi började fundera på nackdelarna. Nudlarna innehåller i princip noll näring och mättnadskänslan går snabbt över.
Dessa nudlar framställs utan något miljötänk och skeppas över jordklotet.
Tänk då att det är möjligt att göra snabbnudlar med schyssta ingredienser med tryck i smaken och där du faktiskt får i dig både vitaminer och mineraler.
Vi vill också slå ett slag för att allt inte behöver se perfekt ut. Det går lika bra att göra ramen på krokiga morötter!
Genom att frystorka förlänger vi också hållbarheten på råvarorna och minskar matsvinnet. Vi vill att både innehåll och förpackning ska ha så lite miljöpåverkan som möjligt och funderar ständigt på hur vi kan göra saker bättre…
Det är dessa briljanta idéer vi omsatt i Stockholm Ramen!
Morgan och Emil heter vi bakom Stockholmramen. Vi är unga och hungriga i dubbel bemärkelse.
Vi älskar både mat och entreprenörskap, Japans estetik och smaker på vårat vis med influenser från våra kvarter!